Lees verder

Yara van Veluw, studente logopedie en Yu Xin Hovenga studente product ontwerpen van hogeschool Windesheim lopen vier maanden stage bij de Mr. Huber Stichting in Suriname. In deze vier maanden houden zij zich onder meer bezig met het opzetten van een logopedieruimte.

De Mr. Huber Stichting is zowel een basisschool als opvang voor kinderen met een meervoudige beperking. De stichting biedt onderwijs en onderdak en maakt de kinderen klaar voor een leven in de maatschappij. De huidige ruimte voor logopedie is niet ideaal omdat deze wordt gebruikt als opslag en omdat er weinig ruimte en materiaal is. Om de taal en spraak van de kinderen optimaal te kunnen behandelen is er een ruimte nodig waar zij zich op hun gemak voelen en zich goed kunnen concentreren.  

Helaas worden stichtingen als deze in Suriname niet gezien als heel belangrijk en worden daarom niet tot nauwelijks gesteund door de overheid, merken de studentes. Er is dan ook weinig budget om projecten als deze goed aan te kunnen pakken. Om deze ruimte te kunnen verbouwen kunnen Yara en Yu Xin daarom elke cent gebruiken.

Wil je dit project steunen en helpen met een betere plek voor de kinderen te creëren, dan kun je geld overmaken naar de rekening van Stichting CaritaSu. Dit is een ANBI erkende stichting. Mocht je een bijdrage willen leveren dan kan dat naar:

NL82 ABNA 0834 7668 25 t.n.v. CaritaSu met omschrijving ‘Logopedieruimte St. Mr Huber’.

Elke bijdrage is welkom. Alvast heel erg bedankt.

Heb je verdere vragen of opmerkingen dan kun je mailen naar: yuxinhovenga@icloud.com