Lees verder

Vanaf vandaag, dinsdag 1 maart 2022 10.00 uur, kunnen werkenden en werkzoekenden in Nederland een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling.

Vandaag start de eerste van de vijf aanvraagperiodes van dit jaar. De overige momenten waarop je het STAP-budget kunt aanvragen zijn 1 mei, 1 juli, 1 september, 1 november.


Wat is het STAP-budget?
Je kunt deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Tot 1 januari 2022 was het voor werkenden en werkzoekenden mogelijk om bij de aangifte inkomstenbelasting scholingskosten af te trekken. Sinds 1 januari zijn deze kosten niet meer aftrekbaar. 

De overheid wil dat je met het STAP-budget zelf kunt kiezen voor het volgen van een opleiding of cursus. Ook als iemand bijvoorbeeld te weinig geld heeft om (bij)scholing te volgen. Daarom vervangt het STAP-budget de fiscale aftrek scholingskosten. 


Meer informatie
Handige websites en documenten over het aanvragen van een STAP-budget:

Of informeer bij jouw scholingsaanbieder naar de mogelijkheden voor het inzetten van een STAP-budget.

Update
Vrijdagochtend 4 maart maakte het UWV bekend dat het budget van deze ronde op is. De eerstvolgende aanvraagronde start op 1 mei 2022.