Log in
Afgelopen weekend waren er veel ontwikkelingen rondom de landelijke onderwijsstaking van 6 november, dat zal niemand ontgaan zijn. De NVLF blijft echter achter de keuze staan om geen steun te verlenen.
Redactie

FvOv, de onderwijsvakbond waar de NVLF bij is aangesloten, is een van de bonden die afgelopen vrijdag een handtekening heeft gezet onder het convenant met minister Slob waarmee er 460 miljoen extra naar het onderwijs gaat. Daarmee werden ook de aangekondigde acties van 6 november afgeblazen.

Peiling FvOv

Je hebt afgelopen weekend ongetwijfeld de berichten in de media gehoord en gezien over het terugtrekken van de handtekening van de grootste onderwijsbond de AOb en de hernieuwde stakingsoproep. Dit heeft ertoe geleid dat ook de andere bonden ‘gedwongen’ werden over het innemen van een standpunt over het handhaven van de handtekening en het al dan niet gaan staken. Daarom is gisteren een peiling onder de leden van de bij de FvOv aangesloten verenigingen uitgezet, waaronder onder de leden van de NVLF die werkzaam zijn in het onderwijs.

Handtekening handhaven

Hoewel de ledenpeiling slechts een beperkt aantal uren open stond hebben een kleine 170 leden uit het onderwijs gereageerd. In het