Lees verder
Speciaal voor leden heeft de NVLF een afspraak kunnen maken om tegen een sterk gereduceerd tarief het online AVG-programma te kunnen (blijven) gebruiken. Zo kun je met weinig inspanning aan de privacywetgeving blijven voldoen. Belangrijk: reageer vóór 1 augustus.
Redactie

Het aanbod geldt ook voor leden die het programma nog niet gebruiken. Belangrijk: reageer snel en in elk geval voor 1 augustus a.s. en voorkom dat ingevoerde gegevens worden gewist.

Verplichting voldoen aan AVG wetgeving blijft

Gebruik maken van dit programma is niet verplicht, voldoen aan de wetgeving wel. Sinds 25 mei vorig jaar geldt de privacywet AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Zeker waar het gaat om patiënten/cliënten is privacy extra belangrijk. In Nederland ziet de Autoriteit Persoonsgegevens toe op handhaving van de wet. Het is verplicht te kunnen aantonen dat je voldoet aan de AVG. Het AVG-programma is een middel ter ondersteuning om te voldoen aan de wetgeving.
Leden van de NVLF konden het eerste jaar (via vouchers) gratis gebruikmaken van het online AVG-programma van de Stichting AVG voor Verenigingen. Hiervan is veel gebruik gemaakt, net als van de in 2018 georganiseerde aanvullende invulsessies.

Programma blijven gebruiken

Om van dat programma gebruikt te kunnen blijven maken en zo aan de wet te voldoen, is het nodig een abonnement af te sluiten. De NVLF heeft een overeenkomst gesloten met de Stichting om de kosten voor logopedisten zo laag mogelijk te houden. Tegen minimale kosten (omgerekend vijf euro per maand) kun je het programma blijvend gebruiken. Dat heeft verschillende voordelen: alle reeds ingevulde gegevens blijven behouden, alle voorbeelden en teksten blijven beschikbaar en bij veranderingen in wet- of regelgeving word je direct geïnformeerd. Bovendien staat in het systeem vier keer per jaar een nieuwe AVG-verklaring klaar, zodat je altijd een recente verklaring kunt overleggen als daarnaar wordt gevraagd. Het online programma van de Stichting is gemakkelijk en aanzienlijk goedkoper dan andere programma’s.

Voor bestaande én nieuwe gebruikers

Wil je gebruik maken van dit speciale aanbod? Log dan in op het programma en volg de instructies. Ga naar https://www.avg-programma.nl/nvlf
De NVLF heeft kunnen afspreken dat het aanbod ook geldt voor leden die tot nu toe geen gebruik maken van het AVG-programma. Voor hen gelden dezelfde voordelen. Nieuwe gebruikers gaan naar https://www.avg-programma.nl en gebruiken kortingscode NVLFAVG70.

Let op: maak keus voor 1 augustus!

Het is belangrijk om vóór 1 augustus te handelen. Wij adviseren het meteen te doen, om te voorkomen dat je het tijdens de zomervakantie vergeet. Wie geen actie onderneemt en geen abonnement afsluit, kan het programma na 1 augustus niet meer gebruiken. Alle ingevoerde gegevens zullen – conform de AVG – worden gewist.