Lees verder
De NVLF heeft een afspraak kunnen maken zodat leden tegen een sterk gereduceerd tarief het online AVG-programma blijvend kunnen gebruiken. Het aanbod geldt ook voor leden die het programma nog niet gebruiken. Let op: reageer op tijd om te voorkomen dat ingevoerde gegevens worden gewist.
Redactie

Gebruik na afloop vouchers

Zoals bekend geldt vanaf mei vorig jaar de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze Europese wetgeving heeft tot doel persoonsgegevens te beschermen. In Nederland ziet de Autoriteit Persoonsgegevens toe op handhaving van de wet en kan bij overtreding hoge boetes uitdelen. Zeker waar ook medische gegevens worden bewaard, is privacy extra belangrijk.
Om logopedisten te helpen relatief eenvoudig aan de wet te voldoen, heeft de NVLF in 2018 een overeenkomst voor een jaar gesloten met de Stichting AVG voor Verenigingen. Leden konden een jaar lang gratis gebruikmaken van het speciaal voor verenigingen ontwikkelde online AVG-programma. De NVLF heeft daarvoor vouchers beschikbaar gesteld. Hiervan is veel gebruik gemaakt, net als van de in 2018 georganiseerde aanvullende invulsessies.

Programma blijven gebruiken

NVLF en de Stichting AVG voor Verenigingen hebben een nieuwe overeenkomst gesloten. Als de termijn van de vouchers voorbij is, kun je tegen minimale kosten het online programma blijven gebruiken. Het voordeel daarvan:

  • alle reeds ingevulde gegevens blijven behouden;
  • alle voorbeelden en teksten blijven beschikbaar;
  • bij veranderingen in wet- of regelgeving word je direct geïnformeerd en wordt het programma aangepast.
  • bovendien staat in het systeem vier keer per jaar een nieuwe AVG-verklaring klaar, zodat je altijd een recente verklaring kunt overleggen als daarnaar wordt gevraagd.

De kosten bedragen 15 euro excl. btw per kwartaal (omgerekend dus slechts 5 euro per maand). Dat is aanzienlijk minder dan de kosten van alternatieve programma’s.

Voor bestaande én nieuwe gebruikers

Wil je gebruik maken van dit speciale aanbod? Log dan in op het AVG-programma en volg daar de instructies. Je neemt dan een abonnement op het gebruik en alle bijbehorende dienstverlening.
De NVLF heeft kunnen afspreken dat het aanbod ook geldt voor leden die tot nu toe geen gebruik maken van het AVG-programma. Voor hen gelden dezelfde voordelen. Bestaande gebruikers gaan naar https://www.avg-programma.nl/nvlf en loggen dan in. Nieuwe gebruikers gaan naar www-avg-programma.nl en gebruiken kortingscode NVLFAVG70.

Let op: maak keus voor 1 augustus

Het is belangrijk om vóór 1 augustus te handelen. Wij adviseren het meteen te doen, om te voorkomen dat je het tijdens de zomervakantie vergeet. Je krijgt weliswaar direct de factuur, maar de termijn gaat pas in op 1 augustus. Het is dus niet voordeliger om het abonnement pas later af te sluiten. Wie geen actie onderneemt en geen abonnement afsluit, kan het programma na 1 augustus niet meer gebruiken. Alle ingevoerde gegevens zullen – conform de AVG – worden gewist.

Indien je geen gebruik meer wilt maken van de AVG-voucher, zorg dan dat je voor 1 augustus jouw ingevoerde AVG gegevens veilig stelt door bij het stappenplan de AVG-verklaring op te vragen, waarmee je een mail met de AVG-verklaring ontvangt.