Lees verder
Sinds vorige maand is logopedist en akoepedist lid van de commissie Vakinhoud. We stellen haar graag aan je voor.
Redactie

Sacha heeft in 1990 de opleiding in Amsterdam afgerond. Door Wouter de Vos, haar docent gehoor, raakte zij geïnteresseerd voor het werkveld gehoor.
Ze heeft altijd meerdere banen tegelijkertijd gehad. Ze werkte achttien jaar in een verpleeghuis in Amstelveen, de laatste tien jaar daarvan deed ze dat in combinatie met ziekenhuis Amstelland. Ook werkte ze achttien jaar lang op de KNO-poli in ziekenhuis Oudenrijn in Utrecht. En vier jaar lang in het Diakonessenziekenhuis, ook in Utrecht. In deze beide ziekenhuizen heeft ze veel geleerd over gehoor, gehoorafwijkingen en revalidatie. De afgelopen tien jaar had Sacha wederom twee banen, maar nu in hetzelfde ziekenhuis, namelijk Tergooi. De ene helft van de week is zij daar werkzaam als logopedist, de andere helft als akoepedist op gehoor bij KNO (en soms een beetje een combi).

Over haar lidmaatschap van de commissie Vakinhoud vertelt Sacha: “Gaandeweg heb ik gemerkt dat gehoor steeds meer een ondergeschoven kindje bij de NVLF lijkt te gaan worden. Er wordt maar matig aandacht aan besteed en de collega’s die zich op gehoor toeleggen voelen zich meer thuis bij de vereniging van audiciens of vereniging voor audiologie. En dat vind ik jammer. Een goed gehoor is tenslotte een voorwaarde voor welke vorm van therapie dan ook.

Ik hoop dat ik er voor kan zorgen dat ik voor zover aan de orde, het vakgebied gehoor bij de NVLF kan promoten en bewaken. En dat ik vanuit andere beroepsverenigingen signalen kan oppikken en doorgeven. Het zou jammer zijn als we een deel van ons vakgebied uit de vingers laten glippen.”