Lees verder
Op maandag 10 februari kwam de EPD-focusgroep voor de tweede keer bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst is gekeken naar de doorvoering van de richtlijn dossiervorming in de softwarepakketten van Intramed en James Software.

Doel van de EPD-focusgroep is enerzijds het controleren of de richtlijn dossiervorming (2019) en richtlijn TOS (2016) goed zijn ingebouwd in de softwarepakketten van Incura, Intramed en James Software. Anderzijds kijkt de focusgroep welke efficiëntieslagen er kunnen worden gemaakt met als doel minder administratietijd. We hebben helaas geen gebruikers van andere EPD-pakketten kunnen vinden voor deze focusgroep, daarom concentreren we ons voorlopig op de drie bovengenoemde pakketten.

Need-to-haves
Tijdens de vorige bijeenkomst in januari heeft de EPD-focusgroep al kritisch gekeken of de richtlijn dossiervorming (2019) goed was doorgevoerd in de software van Incura. Vorige week maandag waren Intramed en James aan de beurt. De leden van de EPD-focusgroep zorgen de komende periode voor terugkoppeling van de zogeheten need-to-haves aan de EPD-leveranciers. Een need-to-have is een verbeterpunt dat doorgevoerd moet worden, bijvoorbeeld omdat een veld dat volgens de richtlijn dossiervorming verplicht is, niet als verplicht is gemarkeerd.

Richtlijn TOS
De volgende bijeenkomst van de EPD-focusgroep vindt plaats op maandag 23 maart. Ter voorbereiding op de bijeenkomst beoordelen de focusgroepleden of de richtlijn TOS goed is ingebouwd in de softwarepakketten van Incura, Intramed en James.Tijdens de bijeenkomst op 23 maart worden de resultaten besproken en onderling afgestemd, zodat ook hier de need-to-haves kunnen worden gecommuniceerd aan de EPD-leveranciers.

De volgende stap is het kijken naar de nice-to-haves. Hoe kan het EPD efficiënter, leuker, makkelijker worden ingericht?