Lees verder
Van mei tot juli is het landelijke onderzoek naar logopedische problemen bij COVID-19 uitgevoerd, waar 66 instellingen en praktijken aan hebben meegewerkt. Alle resultaten zullen worden weergegeven in een verslag, wetenschappelijk artikel en workshop op het NVLF-congres op 30 oktober.

ESSD Congres
Half juli al zijn de belangrijkste uitkomsten over Slikstoornissen door COVID-19 in twee abstracts ingediend voor het congres van de European Society for Swallowing Disorders (ESSD) op 8, 9 en 10 oktober. Beide abstracts zijn geaccepteerd als een poster. Dit congres vindt nu uiteraard ook online plaats. Bekijk hier het wetenschappelijke programma. Om iedereen de gelegenheid te geven de online sessies van het congres te volgen, zijn de posters in de week voorafgaand aan het congres gepresenteerd. Elke poster kon in een van te voren opgenomen video van 2 minuten worden gepresenteerd met aansluitend een discussie van 2 minuten.

Onze COVID-19 posters zijn dinsdagavond 29 september door Hanneke Kalf gepresenteerd en nu hieronder  te bekijken en beluisteren:

Inschrijven voor het ESSD-congres om alle posters en presentaties zelf te zien kan nog t/m 7 oktober. Kijk voor meer informatie op https://www.essd2020.org/.

Eerste Nederlandstalige artikel
In nummer 1 van 2021 van het Nederlands Tijdschrift voor Logopedie verschijnt het eerste Nederlandstalige artikel over het onderzoek naar logopedische problemen bij COVID-19.