Lees verder
Met hun receptenkalender wonnen Michelle, Anne en Kiki de Innovatieprijs 2021. Inmiddels hebben zij de kalender laten drukken en er zijn nog een aantal exemplaren beschikbaar!

Voor het Honoursprogramma van Academie Paramedische Studies (APS) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) hebben wij, Michelle van Alst, Anne Hendriks & Kiki Wijnands, de krachten van de disciplines Logopedie en Voeding en Diëtetiek gebundeld in een interdisciplinair project. Hierbij hebben we een receptenweekkalender ontwikkeld voor cliënten met kauw- en/of slikproblemen en dieetbeperkingen. De staande kalender in A5-formaat bestaat uit 53 eenvoudige tussendoortjes met eendikke, gladde en vloeibare consistentie (IDDSI Level 3). Elke week staat er een ander recept centraal. De recepten zijn energie- en eiwit verrijkt en dus ook geschikt voor diverse ziektebeelden, zoals ondervoeding. Bovendien sluiten de recepten aan bij seizoenen en feestdagen en voldoen aan de wensen van cliënten en zorgmedewerkers. Bij elk recept staan de allergenen en een variatietip of handig weetje over het recept vermeldt.

Met de kalender hopen we zorgmedewerkers en mantelzorgers te inspireren en bij te dragen aan meer afwisseling in tussendoortjes voor mensen die voor langere tijd afhankelijk zijn van vloeibare voeding. De receptenkalender is ontwikkeld in opdracht van en onder begeleiding van logopedist / taal- en spraakpatholoog Berber Broeders-Spliethoff,  diëtist / gezondheidswetenschapper Eline Spierings, medewerkers van Stichting Kalorama en docentbegeleider Lianne Remijn vanuit de HAN.

Met dit product hebben we de innovatieprijs Logopedie 2021 gewonnen! Hierbij hebben we een budget ontvangen om ons product te verbeteren. Met het bedrag hebben we ervoor gezorgd dat de kalender is herzien, aangepast en opnieuw gedrukt onder de naam ‘Dat smaakt naar meer’. Logopedisten en diëtisten uit de praktijk kunnen zo een kalender kopen en gebruiken in de praktijk. Er zijn al veel kalenders verkocht, maar we hebben er nog een aantal op voorraad! De kosten van een receptenkalender zijn €17,95-, incl. verzendkosten.

Heeft u nog vragen of wilt u een receptenkalender bestellen? Mail dan naar receptenkalender.dikvloeibaar@gmail.com