Lees verder
Afasietherapie.nl, een product van Logoclicks Development BV, ondersteunt de logopedist met gebruiksvriendelijke software om gemakkelijk maatwerkoefeningen samen te stellen die optimaal aansluiten bij de aard en de ernst van de afasie en die aansluiten bij de interesse, het niveau en de belastbaarheid van de cliënt.
Redactie

De resultaten van de oefeningen worden vastgelegd en dienen als basis voor de vervolgtherapie en voor verslaggeving. Zo wordt veel tijd bespaard.

De logopedist stelt, in een aantal eenvoudige stappen, de verschillende gepersonaliseerde oefeningen samen uit een groot bestand van woorden en foto’s met individueel in te stellen moeilijkheidsgraden en cueingsmogelijkheden.
De gegeneerde oefening kunnen samen met de client in de praktijk gedaan worden of als online huiswerk naar de client toegestuurd worden.

De resultaten van de oefeningen worden vastgelegd en dienen als basis voor de vervolgtherapie en voor verslaggeving. Zo wordt veel tijd bespaard.

Logopedisch richtlijn afasie

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat personaliseren en de intensiteit en frequentie van oefenen een positieve invloed hebben op het verbeteren van de communicatievaardigheden van mensen met afasie.
De Nederlandse Logopedische Richtlijn ’Diagnostiek en behandeling van afasie’ beveelt aan ‘De logopedist dient de persoon met afasie ten minste twee uur per week directe individuele therapie aan te bieden. (12)’

Echter, ten minste 2 uur oefenen onder begeleiding van een logopedist, is in veel gevallen praktisch en financieel moeilijk haalbaar.

Afasietherapie.nl van Logoclicks lost dit probleem op met een online therapie hulpmiddel voor de logopedist om personen met afasie gevarieerde gepersonaliseerde oefeningen aan te bieden als huiswerk of in de praktijk.

Tien voordelen

De 10 voordelen van Afasietherapie.nl van Logoclicks:

  1. Verhoogt frequentie en intensiteit van afasietherapie
  2. Stelt eenvoudig gepersonaliseerd oefenmateriaal samen
  3. Onbeperkt aanbod van gevarieerde oefeningen
  4. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
  5. Evidence based werken volgens de Logopedische Richtlijn
  6. Meet de resultaten van therapie voor cliënt en zorgverzekeraar
  7. Vermindert niet-cliënt gebonden tijd
  8. Vereenvoudigt verslaglegging
  9. Eenvoudig in gebruik en verhoogt de zelfredzaamheid van de cliënt
  10. Veilig conform General Data Protection Regulation (GDPR)

Gratis zelf Afsietherapie.nl één maand lang proberen?
https://www.afasietherapie.nl/gratis-een-maand-testen/

Meer informatie op:

www.afasietherapie.nl
www.logoclicks.nl