Log in
In 2008 spraken mijn mede-eigenaren en ik op een congres met de toenmalige eigenaar van Intramed. We werkten destijds met een ander praktijksoftwaresysteem en daar waren we, zacht gezegd, niet tevreden over. Intramed was destijds een van de voorlopers: vooruitstrevend op technisch gebied. Het gesprek met de Intramed-eigenaar was prettig en wij besloten over te stappen.

Daar hebben we tot op de dag van vandaag geen spijt van. Intramed is een vaste waarde op onze vestigingen geworden waar we volop gebruik van maken. De patiëntendossiers, de aanmeldingslijsten, de boekhouding, de agenda; alles loopt via Intramed. Ook facturen versturen we zoveel mogelijk via het systeem. Het was even puzzelen hoe dat werkt, met name de facturen voor zorginstellingen, maar als je eenmaal weet hoe het moet, neemt Intramed je veel werk uit handen.

Dat geldt uiteraard ook voor de dossiers. Als je een dossier van een patiënt vanaf de start goed invult, heb je alles direct op orde, inclusief eindverslag voor de verwijzer. Je kunt alles in één keer vastleggen. Ik merk dat het de werkdruk aanzienlijk lichter maakt, omdat zoveel digitaal en automatisch gaat.
Het enige wat op onze praktijk nog via papier gaat, zijn de testen. De testformulieren staan weliswaar in Intramed, maar je kunt geen cirkeltjes zetten. Wat wel kan, en dat