Lees verder

Meer dan 50 diëtisten, ergotherapeuten, podotherapeuten, logopedisten, oefentherapeuten en fysiotherapeuten waren woensdagavond 31 augustus aanwezig bij de aftrap van ‘Paramedisch Platform NOU!’. De Noordelijke Maasvallei is samen met Oss en Uden een van de 10 regio’s van het Programma Organisatiegraad Paramedische Zorg. “Paramedici zitten niet aan tafel en daardoor missen jullie de boot.”, zo opende Bart Smit, bestuurder in de huisartsenzorg in het oosten van het land en oud-fysiotherapeut, zijn verhaal.

Het verhaal van Bart kwam aan in de zaal. “We moeten samen een punt gaan maken.”, “We hebben huisartsen wat te bieden.”, “De krachten in deze zaal kunnen we bundelen.” Maar het verhaal riep ook veel vragen op. “Wie moet het verhaal gaan vertellen?”, “Hoe kom je tot één verhaal met zoveel verschillende beroepsgroepen?”, “Hoe ga je dit contracteren bij de zorgverzekeraar?”. Op deze vragen moet de regio de komende tijd samen antwoord gaan geven. Robuust gaat samen met het kernteam van de regio vorm geven aan deze multidisciplinaire samenwerking.

22 september staat de volgende bijeenkomst gepland waar het Paramedisch Platform NOU! daadwerkelijk wordt opgericht.

Wil je meer weten?

Lees het hele artikel op het platform samen sterk in de regio en meld je aan voor 22 september https://www.eventbrite.nl/e/tickets-1e-bijeenkomst-paramedisch-platform-oss-uden-noordelijke-maasvallei-392333017617.

Ben je nog niet lid van het platform? Regel het via deze link: https://www.organisatiegraad.nl/aanmelden-platform/ .

Over het platform

Trainingen, een toolbox, begeleiding door de ROS en nátuurlijk een platform met collega’s: voor alle paramedici heeft het programma Organisatiegraad handige hulpmiddelen om samen te werken. Ook voor regio’s die op dit moment nog niet deelnemen aan het programma. Je vindt het allemaal op het platform ‘Samen sterk in de regio’! Meld je aan, kijk rond, download en regel een gratis training: https://www.organisatiegraad.nl/aanmelden-platform/ en https://www.platformsamensterkinderegio.nl/.