Log in
Op 3 juli trok een grote groep paramedici naar Den Haag om aandacht te vragen voor de vraagstukken waarmee verschillende beroepsgroepen te maken hebben: hoge werkdruk, veel administratieve lasten en tarieven die daar niet mee in overeenstemming zijn. Ook logopedisten sloten zich bij de actie aan, onder leiding van Ineke Hendriks. Zij organiseerde eerder de protestactie in Den Haag en de aanbieding van een petitie aan de Tweede Kamer.
Redactie

Ineke heeft haar ervaringen rondom de manifestatie op 3 juli samengevat in een verslag waaruit wij de belangrijkste passages graag delen met de leden.

“Ongeveer 160 collega’s kleurden blauw tussen oranje, geel groen en paars. Vorig jaar hebben we met 500 deelnemers ons eigen verhaal in stille tocht duidelijk gemaakt. Dit jaar is door de politiek dankzij alle aparte acties en de gezamenlijke tocht op 3 juli de noodkreet vanuit de paramedische beroepsgroepen opgepakt”, concludeert Ineke.

“Het was bijzonder om bij de bespreking te zijn in de Troelstrazaal van de Tweede Kamer, samen met vier collega’s, de dochter van een van hen en Lisette van der Velpen en Margit Jansen”, schrijft ze, refererend aan het zogeheten Algemeen Overleg tussen Kamerleden en de minister. Na afloop was er een onderhoud met SP-Kamerlid en oud-huisarts Henk van Gerven. Volgens Ineke Hendriks kwamen ze beiden tot de conclusie dat de kern van het probleem de veel te grote autonomie van de zorgverzekeraars