Lees verder
In de rubriek #durftevragen in het Tijdschrift voor Logopedie vragen logopedisten collega´s mee te denken met een dilemma. In nummer 2 vraagt een collega om advies bij het lid worden van een kwaliteitskring.
Redactie

#durftevragen Logopedie #1:

Ik heb een nieuw cliëntje in de praktijk met een ernstige TOS. Moeder wil heel graag hulp, maar is hoogzwanger en heeft nog twee kleintjes van onder de drie jaar aan haar rokken hangen. Vader werkt fulltime. Ik zie moeder worstelen om het gezin draaiende te houden en vraag me af of het wel zinvol is om nu te gaan behandelen. Maar hoe kan dit cliëntje met TOS dan geholpen worden?

#durftevragen Logopedie #2:

Heel graag wil ik lid worden van een specifieke kwaliteitskring. Ik heb meerdere kringen aangeschreven en van maar één kring heb ik een reactie ontvangen. Mijn CV is besproken door de leden van de kring. Hierna kreeg ik te horen dat een aantal leden moeite had met mijn werkgever en dat ik daarom niet mocht toetreden tot de kring. Het raakt mij dat wij als logopedisten blijkbaar niet in staat zijn om collega’s te zijn en elkaar te respecteren in welke keuzes we maken. Ik wil heel graag deelnemen aan een kwaliteitskring, maar dat is me nog niet gelukt. Zouden jullie mij kunnen adviseren hoe ik het beste op de afwijzing kan reageren, en hoe ik aansluiting vind bij een passende kwaliteitskring?

Help deze collega’s met deze dilemma’s en laat weten wat jij zou doen als je in hun schoenen stond. Mail je advies in maximaal 100 woorden naar redactie@nvlf.nl.

Vier antwoorden van collega’s worden gepubliceerd in het Tijdschrift van Logopedie, de overige antwoorden vind je na verschijning van het blad hier.