Log in
In de rubriek #durftevragen in het Tijdschrift voor Logopedie vragen logopedisten collega´s mee te denken met een dilemma. In nummer 2 vraagt een collega om advies bij het lid worden van een kwaliteitskring.
Redactie

#durftevragen Logopedie #1:

Ik heb een nieuw cliëntje in de praktijk met een ernstige TOS. Moeder wil heel graag hulp, maar is hoogzwanger en heeft nog twee kleintjes van onder de drie jaar aan haar rokken hangen. Vader werkt fulltime. Ik zie moeder worstelen om het gezin draaiende te houden en vraag me af of het wel zinvol is om nu te gaan behandelen. Maar hoe kan dit cliëntje met TOS dan geholpen worden?

#durftevragen Logopedie #2:

Heel graag wil ik lid worden van een specifieke kwaliteitskring. Ik heb meerdere kringen aangeschreven en van maar één kring heb ik een reactie ontvangen. Mijn CV is besproken door de leden van de kring. Hierna kreeg ik te horen dat een aantal leden moeite had met mijn werkgever en dat ik daarom niet mocht toetreden tot de kring. Het raakt mij dat wij als logopedisten blijkbaar niet in staat zijn om collega’s te zijn en elkaar te