Lees verder

Sinds een aantal maanden is de studie Stottermonitor gestart, naar het online monitoren van stotterernst bij jonge kinderen die net zijn begonnen met stotteren. Deze studie is gesubsidieerd door het Stimuleringsprogramma Innovatie Logopedie van de NVLF. Inmiddels zijn logopedisten aangeschreven om hun medewerking te vragen. De initiatiefnemers vragen hen de ouders waarvan zij het kind gaan monitoren te vertellen over de studie. Ouders of de logopedist kunnen het kind dan online aanmelden.

Wil jij als logopedist een steentje bijdragen aan innovatie binnen de logopedie? Help dan mee aan de studie Stottermonitor! Deze studie loopt op dit moment in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis en onderzoekt of online monitoren van stotteren minstens net zo efficiënt is als de huidige manier van monitoren. Monitor jij weleens de stotterernst van jonge kinderen die net zijn begonnen met stotteren? Dan zijn wij heel blij als je (1) een enquête zou willen invullen over hoe het monitoren op dit moment bij jou in de praktijk gebeurt en (2) je ouders attent wilt maken op deelname aan deze studie. Wil je meer informatie over hoe je dat kunt doen? Mail dan naar stottermonitor@erasmusmc.nl voor het ontvangen van een link naar de enquête en/of voor meer informatie over deelname aan de studie.”

Goed om te weten: Er kunnen 10 KP-punten worden toegekend aan logopedisten die deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek (het aanmelden van een deelnemende ouder, inclusief het aanleveren van betreffende gegevens).

Lees hier de publiekssamenvatting over het project.

Lees de bijbehorende flyer.