Lees verder

Vanaf komende maandag, 1 februari,  kunnen nieuw aangemelde patiënten deelnemen aan het prospectieve deel van het onderzoek naar paramedische herstelzorg voor COVID-19-patiënten. Logopedisten die verwachten deze patiënten te behandelen kunnen zich nu al aanmelden.

Om aanspraak te kunnen maken op vergoeding van paramedische herstelzorg na COVID-19 vanuit de basisverzekering, moet de patiënt er onder andere schriftelijk mee instemmen dat hij/zij meedoet aan prospectief onderzoek. Dit onderzoek gaat nu van start.
Als de patiënt geen toestemming geeft of deze later intrekt, vervalt het recht op vergoeding vanuit de basisverzekering. (Lees hier wat álle regels zijn voor vergoeding van logopedische herstelzorg.)

Wat betekent dit voor jou als logopedist?
Voor deelname aan het onderzoek moeten zowel de logopedist als de patiënt zich aanmelden bij de onderzoekers die de herstelzorg evalueren.

  • Logopedisten kunnen zich nu al aanmelden voor het onderzoek via deze website.
  • In de eerste week van februari ontvang je inloggegevens voor de webportal van YourResearch.
  • Vanaf 15 februari kun je patiënten aanmelden die in behandeling zijn.
  • Als behandelaar en patiënt zie je vanzelf wanneer je welke vragenlijsten kan invullen.

 

Patiënten kunnen op 3 manieren worden aangemeld:
1. De primaire manier hiervoor is door middel van de YourResearch app op de mobiele telefoon. Deze app is beschikbaar voor Android en iOS, en kan kosteloos worden gedownload uit de App Store of via Google Play. Uit ervaring van eerdere studies wordt geadviseerd om de app samen met de patiënt te installeren. Wanneer je als behandelaar al bent aangemeld, kiest de patiënt in de app voor ‘ik heb een code’, en kan vervolgens een account aanmaken waarin de juiste taken al klaarstaan.
2. Je kunt als logopedist via jouw webportal een account aanmaken voor de patiënt. Hierna ontvangt de patiënt een e-mail met inloggegevens.
3. Tot slot is het ook mogelijk om telefonisch aan te melden via telefoonnummer: 06-34514685.


Gegevensverzameling

Op het moment dat een patiënt de deelname bevestigt, ontvangt hij of zij de eerste vragenlijsten. Ook van jou wordt gevraagd om voorafgaande aan de behandeling en bij afsluiting van de behandelepisode een aantal meetinstrumenten af te nemen en vragenlijsten in te vullen. Verdere instructies hiervoor vind je per beroepsgroep onder het tabblad meetinstrumenten. Een overzicht van alle meetmomenten vind je  hier.

Extra vergoeding

Voor iedere patiënt van wie alle eindmetingen van het behandeltraject zijn aangeleverd ontvang je een vergoeding van 25 euro. Informatie over hoe je dat kunt declareren komt op de website van de onderzoekers te staan.

 

Meer informatie?

  • Download hier een poster over deelname aan het onderzoek voor in je praktijk.