Log in

FBZ, FNV, NU’91 en CNV hebben in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 maart een onderhandelingsresultaat bereikt met Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) over een nieuwe Cao Gehandicaptenzorg. Werknemers krijgen in 2022 een salarisverhoging van 2,2% en in 2023 krijgen ze er nog eens 3,2% bij. Daarnaast krijgen zorgprofessionals inspraak op onderwerpen die hun werk raken.

In februari liep het overleg voor een nieuwe Cao Gehandicaptenzorg vast, omdat de cao-partijen het niet eens konden worden over met name de salarisparagraaf. Vrijdag 11 maart ontvingen de bonden een nieuwe uitnodiging van VGN om de onderhandelingen te hervatten. Aanleiding daarvoor was dat er nieuwe ramingen waren voor de loonruimte voor 2023, die mogelijk meer financiële ruimte zou bieden.

Tijdens het onderhandelingstraject heeft VGN steeds gekoerst op (extra) salarisverhogingen voor de middeninkomens en lagere salarisniveaus. Dat lag voor FBZ ingewikkeld, omdat het bevoordelen van de ene groep niet ten koste mag gaan van andere groepen. Na negen onderhandelingsrondes