Log in
De NVLF heeft de rechtszaak die zij aanspande tegen haar ex-printerleverancier gewonnen. De rechter oordeelde onlangs dat de leverancier het lease-contract in juni 2015 onterecht met zes jaar verlengde in plaats van de gebruikelijke één jaar. “Een mooi resultaat, na bijna 4 jaar procederen”, aldus verenigingsmanager Boudewijn de Ridder.
Redactie

Het NVLF bureau is de afgelopen jaren bezig geweest met een forse digitaliseringsslag, waardoor zij ook veel minder papier is gaan gebruiken. Het contract dat zij in 2009 met de printerleverancier afsloot ging uit van 17.000 ´tikken´ per maand, terwijl de NVLF in 2018 nog maar 8.000 ´tikken´ per jaar (!) telde. Reden om het contract aan te passen of te beëindigen, vond de NVLF. Maar de printerleverancier meende dat de overeenkomst stilzwijgend nog eens met zes jaar was verlengd, tegen dezelfde voorwaarden. De overeenkomst was immers niet twaalf maanden vóór het einde van de looptijd opgezegd, zoals de toepasselijke algemene voorwaarde voorschreef.

De NVLF kreeg gelijk van de rechter. Het contract is vanaf juni 2015 ongeldig verklaard. Per saldo heeft dit de NVLF dit 75.000 euro opgeleverd. De kosten van de advocaat zijn volledig gedekt door de rechtsbijstandverzekering.

Advocaat August de Hoogh van KBS Advocaten schreef een artikel over de rechtszaak. Dat artikel lees je