Lees verder
De hernieuwde NVLF-richtlijn logopedische dossiervorming 2019 (waarover meer in deze nieuwsbrief) is nu ook beschikbaar in James Software. Hierover laat de leverancier het volgende weten.
Redactie

Het nieuwe dossiersjabloon in James is fraai vormgegeven, oogt prettig en is makkelijk in het gebruik. Visueel is er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen ‘basis’ en ‘mogelijk relevante’ gegevens volgens de richtlijn. Geïnteresseerd? Lees hieronder meer.

Flexibele dossiersjablonen
In het door James ter beschikking gestelde ‘Dossier logopedie 2019’ kunt u onder andere zelf geformuleerde snelteksten toevoegen zodat u nog sneller kunt werken.
Indien uw praktijk gespecialiseerd is in een onderdeel van de logopedie of omdat u eigen inzichten heeft, dan kunt u het Dossier logopedie 2019 aan uw wensen aanpassen via ‘drag & drop’ van standaard bouwstenen. Ook de rapportage aan huisarts of verwijzer kunt u volledig naar eigen inzicht inrichten.

Wilt u nog een stap verder gaan?
Samen met het adviesbureau voor logopedisten ‘Zo gezegd, zo gedaan’ werkt James aan het optimaliseren van praktijksoftware voor logopedisten. Niña van Wermeskerken is de drijvende kracht achter deze initiatieven, zij is logopedist, auditor en heeft diverse leidinggevende functies gehad in logopediepraktijken.
Speciaal voor gezamenlijke klanten van ‘Zo gezegd, zo gedaan’ en James heeft Niña de implementatie van de NVLF-richtlijn logopedische dossiervorming 2019 in James nog verder geoptimaliseerd volgens haar professionele inzichten. De optimalisatie van het dossiersjabloon in James betreft vooral gebruiksgemak en verdere vermindering van administratieve lasten.

Richtlijnen Afasie, Parkinson, Stotteren en TOS volledig geïntegreerd in James
Daarnaast komen er in juli in samenwerking met Niña vier specifieke dossiersjablonen beschikbaar in James voor de volgende inhoudelijke richtlijnen: Afasie, Parkinson, Stotteren en TOS. De verslaglegging met betrekking tot de inhoudelijke richtlijn is hierbij volledig geïntegreerd in de nieuwe richtlijn verslaglegging.

Indien u klant bent van ‘Zo gezegd, Zo gedaan’ zal James genoemde dossiersjablonen in de praktijkomgeving beschikbaar stellen. Bent u nog geen klant, maar wel geïnteresseerd, dan verzoeken wij u contact op te nemen met haar.

Kwaliteitsmanagement dossiervoering
In het eerste halfjaar van 2020 zal James de module kwaliteitsmanagement toevoegen. De module stelt praktijken in staat op laagdrempelige manier de kwaliteit van de verslaglegging te scoren en bij te sturen. Hierbij worden de prestaties in de tijd op verschillende niveaus vergeleken: per behandelaar, op praktijkniveau en daarnaast (anoniem) met andere logopediepraktijken binnen James. In James wordt de rol van kwaliteitsmanager toegevoegd. De gebruiker met de rol kwaliteitsmanager kan dossiers selecteren en per stap van commentaar voorzien en een eindcijfer geven. Daarnaast meet James hoe snel een dossier wordt gevuld met gegevens. De meetgegevens komen beschikbaar in een praktijkdashboard. James maakt het tevens mogelijk dat u de rol van kwaliteitsmanager uitbesteedt aan een derde partij die de kwaliteit van verslaglegging doorlopend voor u in de gaten houdt.

NVLF-leden krijgen korting op James licenties Als partner van de NVLF biedt James korting aan logopedisten op haar standaard tarieven. Kijk voor meer informatie op de website van James of plan gelijk een afspraak in voor een online demo.