Lees verder

Volgende week is het zover! Op 30 oktober vindt het NVLF Jaarcongres plaats (online!). Om alvast in de stemming te komen willen we de weken voorafgaand aan het congres een aantal workshops introduceren. In deze ‘workshop’ ronde kun je je onder andere aanmelden voor:

Orofaciale (spier)echografie
Een meerwaarde bij klinisch orofaciaal onderzoek

Door: Dr. Simone Knuijt
Logopedist en onderzoeker Radboudumc Nijmegen. Gespecialiseerd in dysartrie en dysfagie. Zij onderzoekt met name de mogelijkheden van echografie bij spraak.

& Dr. Lenie van den Engel-Hoek
Logopedist en onderzoeker/universitair docent Radboudumc Nijmegen. Gespecialiseerd in slikproblemen bij kinderen. Zij heeft de mogelijkheden van echografie voor orofaciale spieren ontwikkeld en maakt deze nu geschikt voor gebruik in de logopedie.

Samenwerken met ouders in de logopedische praktijk
Een van de belangrijkste elementen in de logopedische behandeling van kinderen

Door: Inge Klatte
Promovenda bij het lectoraat Logopedie – Participatie door Communicatie van Hogeschool Utrecht. Opgeleid als logopedist en logopediewetenschapper.

& Heleen Gorter
Moeder van een 14-jarige zoon met TOS, auteur van het boek ‘Vechten voor mijn kind met een TOS’ en lid van het ouderpanel van het COMPLETE onderzoek.

Blended Care met de Speech Therapy App (STAPP)
Logopedisch instrument voor de iPad

Door: Judith Feiken
Klinisch linguïst en logopedist, UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord

Logopedia en de online tool Therapedia inzetten in de hedendaagse praktijk
Materialen voor online behandeling | Tijdens de sessie wordt Logopedia uitgebreid voorgesteld, met extra aandacht voor de online tool Therapedia. We laten zien hoe je met behulp van Therapedia het voorbereiden en geven van online en offline therapie een stuk eenvoudiger én leuker kunt maken. Het werken met Therapedia vermindert de voorbereidingstijd, maar garandeert een kwaliteitsvolle en gevarieerde therapiesessie.

Door: Astrid Vanvyaene
Logopedist, psychologisch consulent

& Stijn Vanthournout
Psychologisch consulent, grafisch vormgever

Zoals je misschien al ziet, gaan de workshops snel en raken ze vol. Meld je daarom hier aan om jouw favoriete workshops te volgen.

Lees hier over de eerste workshopronde

Lees hier over de derde workshopronde