Lees verder

De nominaties voor de Logopedie Innovatieprijs zijn bekend. De NVLF en het Landelijk Overleg Opleidingen Logopedie (LOOL) reiken deze prijs elk jaar uit tijdens het jaarcongres van de NVLF. Met deze prijs willen wij een impuls geven aan innovaties en een brug slaan tussen opleiding en werkveld. De winnaar krijgt professionele ondersteuning en een startbudget, zodat het concept kan uitgroeien tot een succesvol product voor de praktijk.

Studenten logopedie konden bij hun opleiding een concept, een prototype, een adviesrapport inzenden dat tijdens de studie is ontwikkeld of onderzocht. Van elke opleiding is uiteindelijk één inzending voorgelegd aan de vakjury. De jury bestaat uit afgevaardigden van de NVLF, het LOOL en een expert uit het werkveld. Zij hebben de volgende opleidingen en projecten (in willekeurige volgorde) genomineerd.

Hogeschool Zuyd – project: COMmunicatie bij AFasie in het dagelijks leven gemeten met een app

Hogeschool Arnhem Nijmegen – project: Dik vloeibaar dat smaakt naar meer!

Windesheim Almere – project: BCN: Begripstraining Communicatieproblematiek NAH

De drie genomineerde studenten(groepen) worden vermeld in het Nederlands Tijdschrift voor Logopedie en bovendien gepubliceerd op de website en de social mediakanalen van de NVLF.

Tijdens het NVLF jaarcongres op 26 november 2021 presenteren de genomineerden hun project. De deelnemers aan het congres kunnen een stem uitbrengen op hun favoriete project, waarmee de winnaar wordt bepaald. De winnaar krijgt een kans het idee daadwerkelijk een stap verder te brengen met een startbudget van de NVLF en hulp van een professional.

Ambitie
De Innovatieprijs sluit goed aan op de ambitie van de NVLF die er naar streeft de logopedische zorg hybride in te richten. Lees hier meer over deze ambitie.