Lees verder

Per 1 augustus 2022 treedt de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking. Deze nieuwe wetgeving heeft voor werkgevers belangrijk gevolgen. Zij moeten straks namelijk meer schriftelijk bevestigen aan hun werknemers.

De EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden heeft tot doel de arbeidsvoorwaarden van werknemers te verbeteren door transparantere en beter voorspelbare arbeidsvoorwaarden te bevorderen en gelijktijdig te zorgen voor aanpassingsvermogen op de arbeidsmarkt. Meer informatie over het wetsvoorstel lees je hier.
De website Personeelsnet heeft hier de wijzigingen duidelijk op een rij gezet.

Webinar Rechten en plichten
Wat verandert er en aan welke verplichtingen moet je als werkgever voldoen? Tijdens het webinar Rechten en plichten arbeidsvoorwaarden in de praktijk, dat de NVLF op 2 juni organiseerde, gaat advocaat Jan Kamsteeg van Van As Advocaten uitgebreid in op de gevolgen van deze nieuwe wet voor logopedisten. Je kunt het webinar hier terugkijken.

Vraag over scholingen tbv registratie in het KP
Tijdens het webinar stelde één van de deelnemers een vraag over de vergoeding van scholingen die worden gevolgd om geregistreerd te blijven in het KP. Deze vraag staat nog uit, hier komen we spoedig op terug.

Webinar VvAA
Wil je liever live deelnemen aan een webinar over dit onderwerp? Aanstaande donderdag (23 juni, 19.30-20.30 uur) organiseert de VvAA een gratis webinar.Tijdens dit webinar zal Sule Karagan, jurist Arbeidsrecht bij VvAA, je informeren over de belangrijkste wijzigingen die deze wetswijziging met zich meebrengt. Aanmelden kan hier.

Modelovereenkomsten worden aangepast
De modelovereenkomsten van de NVLF liggen op dit moment bij de jurist om aangepast te worden naar aanleiding van de nieuwe wetgeving. We verwachten ze voor half juli terug en met jullie te kunnen delen. Houd hiervoor onze website en nieuwsbrief in de gaten rond die periode.