Lees verder
Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf zondag 19 december 05.00 uur opnieuw strengere maatregelen en dringende adviezen gelden om de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus te vertragen; Nederland gaat opnieuw in lockdown. Medische contactberoepen, waaronder logopedie, kunnen echter doorwerken.

Voor logopedisten blijven de volgende regels/adviezen gelden:

  • De gezondheidscheck blijft van kracht.
  • Wanneer mogelijk geldt ook tijdens je werk de 1,5 meter regel.
  • Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen is een beslissing die je op praktijk- of instellingsniveau maakt. Logopedisten bepalen zelf of een mondkapje in de praktijk nodig is.
  • Voor groepsbehandelingen (zorg) geldt het advies om de 1,5 meter te hanteren. Het tonen van een QR-code is niet verplicht.

Lees hier het bericht van de rijksoverheid over de harde lockdown.

Ook na 17.00 uur
Bij het bureau van de NVLF kwamen enkele vragen binnen over het behandelen na 17.00 uur. Tijdens de ‘avondlockdown’ tussen 17.00 en 5.00 uur die eerder deze maand van kracht was, konden logopedisten ook al hun normale openingstijden aanhouden:

‘Essentiele dienstverlening zoals de notaris of advocaat, hypotheekadviseur en medische contactberoepen houden normale openingstijden’, liet de rijksoverheid weten in het nieuwsbericht van eind november.

Ook nu tijdens de harde lockdown kunnen logopedisten en andere medische contactberoepen hun normale openingstijden aanhouden en mogen zij dus behandelen na 17.00 uur.