Log in
Wat zijn de kansen en wensen van de paramedische sector? Minister Ernst Kuipers van VWS liet zich er maandag 22 augustus over bijpraten tijdens een werkbezoek aan de regio Zuid-Holland Noord. De groepspraktijk Boot en Broerse in Lisse was de gastlocatie van dit bezoek. Hij sprak daar met verschillende paramedici, waaronder logopedist Caroline Nater, over hun vak.

Bij het bezoek waren ook vertegenwoordigers van regionale organisaties zoals het Regionaal Platform Logopedie (RPL) en de zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid aanwezig.

Samenwerking in eerste lijn
Namens de logopedisten sprak Caroline Nater met de minister over wat de logopedist doet. Caroline neemt deel aan het Regionaal Platform Logopedie (RPL) en het Paramedisch Platform Zuid Holland Noord (PPNZHN). Speciale aandacht ging uit naar de  regionale samenwerking in de eerste lijn die in Lisse al langer dan 10 jaar bestaat. Deze werd naar voren gebracht als een goed voorbeeld van hoe paramedici elkaar in de regio kunnen versterken en hoe ze samen een gelijkwaardige gesprekspartner kunnen zijn voor andere zorgprofessionals in de regio.

Tarieven onder druk
De minister liet zich bijpraten over de kansen en wensen van de paramedische sector. Daarbij