Log in
Om alle mensen in de zorg te steunen in de strijd tegen COVID-19, roepen verenigingen van artsen en zorgprofessionals Nederlanders gezamenlijk op een wit shirt met een hart achter de ramen te hangen. Daarmee kunnen mensen hun steun betuigen aan medewerkers in de zorg.

De oproep wordt gedaan in een bijzondere film die online te bekijken is. Inmiddels zijn op social media al shirts en persoonlijke steunbetuigingen met #mijnhartvoordezorg te vinden.

De behoefte in de samenleving om mensen in de zorg een hart onder de riem te steken, is groot. Zoals iedereen begrijpt, zijn zorgverleners druk met maar één ding en dat is zorg verlenen. Ze hebben geen of weinig tijd voor social media en ander nieuws. Het is daarom fantastisch als zij onderweg naar werk of terug van een lange dag al die steunbetuigingen voor de ramen zien hangen.

#mijnhartvoordezorg
Mensen kunnen het initiatief ‘Mijn hart voor de zorg’ eenvoudig vanuit huis steunen, met middelen die ze al in huis hebben. Maak op een wit T-shirt een groot rood hart, eventueel met een persoonlijke boodschap voor de mensen in de zorg. Hang die voor het raam en deel er ook een foto of filmpje van op social media met de hashtag #