Lees verder

Op maandag 29 maart is het prospectieve onderzoek naar paramedische herstelzorg voor patiënten die herstellende zijn van COVID-19 van start gegaan. Zie jij COVID-19 patiënten, vergeet je niet aan te melden voor dit onderzoek!

Het doel van dit onderzoek, waarbij minimaal 1.315 patiënten over de tijd worden gevolgd, is het evalueren van de paramedische herstelzorg. Met dit onderzoek proberen we te begrijpen wat voor klachten mensen ervaren en hoe hun hersteltrajecten eruit zien. Als genoeg mensen deelnemen, kan ook worden bekeken voor wie welke behandeling het beste werkt.

Wat betekent dit voor jou als behandelaar?
Jouw deelname als paramedisch zorgverlener is essentieel voor het slagen van dit onderzoek. Om te zorgen dat jouw patiënten kunnen deelnemen, is het allereerst belangrijk dat jij je aanmeldt als zorgverlener. Dat kan hier.

Als jij als logopedist eenmaal bent aangemeld kun je nieuwe patiënten die COVID-19 hebben doorgemaakt en zich bij jou melden voor paramedische herstelzorg informeren over het belang van deze studie en hen vragen of zij ook willen deelnemen.
Let op: Patiënten die vóór 29 maart zijn gestart met de paramedische herstelzorg kunnen niet aan het prospectieve onderzoek meedoen.

Meer informatie over het onderzoek COVID-19 paramedische herstelzorg vind je op https://covidparamedischonderzoek.nl/.