Lees verder

De Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziekgeneeskunde (NVDMG) is op zoek naar een nieuw lid voor de commissie Paramedisch. De vereniging is op zoek naar een enthousiaste, kundige en representatieve stemlogopedist met veel ervaring op het gebied van onderzoek en behandeling van zangers. 

Kunst is voor iedereen. Om dat mogelijk te maken stelt de NVDMG zich tot doel de zorg voor podiumkunstenaars te verbeteren. Dit bereiken we door structureel goede zorg aan podiumkunstenaars zowel in theorie als praktijk mogelijk te maken. Dans- en muziekgeneeskunde richt zich op de preventie, diagnostiek en behandeling van aandoeningen, bij dansers en musici, maar ook op het wetenschappelijk onderzoek van die aandoeningen en van de gezonde functies bij dansers en musici. 

De logopedist maakt onderdeel uit van de commissie Paramedisch. Samen met de fysiotherapeut, oefentherapeut, podoloog, handtherapeut en diëtist (toekomst) vergadert de logopedist en onderhoudt nauw contact met de vereniging en haar activiteiten. We organiseren symposia in ziekenhuizen en op diverse conservatoria om gezondheid in dans, muziek en zang te bevorderen. (Para)medisch maatwerk en het opbouwen van een goed netwerk hiervoor zijn essentieel.

Op dit moment is stemlogopedist Marjolein Frelier lid van de commissie Paramedisch. Zij zal stoppen met deze taak zich meer dan tien jaar ingezet te hebben voor de vereniging, de commissie en de te organiseren activiteiten. 

Heb je interesse? Neem contact op met de NVDMG via info@nvdmg.org.