Log in
Inzendingen voor de Branco van Dantzigonderscheiding kunnen tot en met 30 juli 2021 worden ingezonden, dus je kunt nog steeds meedoen. Vergeet je inzending niet in te sturen, want dan maak je kans een geldbedrag van €1.250, het Branco-beeldje én natuurlijke eindeloze roem. Je naam en verdiensten worden opgenomen in het illustere rijtje met winnaars die je voorgingen.

De NVLF reikt eenmaal in de twee jaar de Branco van Dantzigonderscheiding uit. De onderscheiding wordt sinds 1993 toegekend aan logopedisten voor een uitzonderlijk verdienstelijke bijdrage aan de vakinhoudelijke verbreding en verdieping van de logopedie in Nederland. Deze bijzondere onderscheiding heeft tot doel om de kwaliteit van de logopedie in Nederland in de ruimste zin van het woord te bevorderen. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens het NVLF Jaarcongres 26 november 2021.

Branco van Dantzig
Deze prijs is ingesteld ter nagedachtenis aan Branco van Dantzig, een Nederlands zang- en spreekpedagoge. Zij wordt gezien als een van de grondleggers van het Nederlandse spraakonderwijs en kreeg het predicaat ‘Moeder van de Nederlandse logopedie’. Branco van Dantzig is één van de oprichters van de NVLF. Zij werd op 72-jarige leeftijd om het leven gebracht in Auschwitz.

Inzendingen
De inzendingen voor de Branco van Dantzigonderscheiding 2021 kunnen tot en met 30 juli 2021 worden ingezonden. Het te beoordelen product kan digitaal toegezonden worden naar logopedie@nvlf.nl,