Lees verder

Misschien heb je het afgelopen weekend wel voorbij zien komen, want er was veel aandacht voor op sociale media; het bericht dat ronde spenen niet zo goed zijn voor baby’s/kinderen.

Logopedist Floor Tjon-A-San en preverbaal logopedist Maaske Treurniet legden aan Famme.nl uit hoe dit zit. Lees het bericht hier.

Vandaag is Maaske Treurniet ook door EditieNL geïnterviewd over dit onderwerp. Het interview is vanavond te zien in de uitzending (18.15 uur, RTL 4).

Waarom reageren?

Enkele logopedisten vroegen zich af waarom er is meegewerkt aan dit artikel, omdat hier een merk met naam en toenaam wordt genoemd en sommigen vonden het bericht ‘sensatiezoekend’ opgeschreven.

Dit is een actueel onderwerp, waar logopedisten een expertise in hebben, dus we zien dit als goede gelegenheid om ons vak en onze expertise onder de (media) aandacht te brengen. Het zou zonde zijn als een andere beroepsgroep aan het woord wordt gelaten, terwijl logopedisten hier heel veel kennis over en ervaring mee hebben.

Media schrijven  de informatie op een verschillende manieren op, zolang de informatie feitelijk juist is hebben we daar weinig invloed op. Tijdens het interview is benoemd dat het niet om een specifiek merk gaat.