Lees verder

Op maandag 6 september gaat een nieuwe, anderhalf jaar durende campagne over Samen Beslissen van start. Het is de grootste campagne over dit onderwerp ooit en het brede publiek gaat dit zien en horen op TV, radio, billboards in print en online. Ook in de medisch specialistische zorg, huisartsenzorg, paramedische zorg en wijkverpleging wordt het thema flink op de kaart gezet.

Door samen te beslissen zijn mensen tevredener over de zorg die zij krijgen en trouwer aan de afspraken die zij met hun zorgverlener maken. Toch gaat het niet vanzelf. Deze campagne geeft zorggebruikers en zorgverleners tips en hulpmiddelen om beter en vaker samen te beslissen. Het campagnebeeld zijn twee mensen, zorgverlener en zorggebruiker, met elkaar in gesprek. Een goed gesprek begint met ‘Hallo’. Een simpel gegeven waar de campagne op is gebaseerd.

Hoe meer mensen en organisaties met de campagne meedoen, hoe makkelijker het voor iedereen wordt om samen te beslissen. Daarom steunt de NVLF deze campagne en is er speciaal voor alle betrokken organisaties en hun leden campagnemateriaal. Zo kan je eenvoudig meeliften op de landelijke aandacht voor Samen Beslissen. En het effect van de campagne groter maken.

In de online campagnekrant lees je alles over de campagne, het mediaplan voor 2021 en hoe jij mee kan doen. Je kan materiaal downloaden, zelf materiaal maken, materiaal bestellen en advertenties laten maken.

Klik hier voor de campagnekrant.

Samen lanceren
De campagnepartners roepen hun leden op 6 september massaal de campagnevideo’s te delen met #samenbeslissen. De video’s komen in augustus online in de campagnetoolkit. Zo maken zorgkoepels, zorgorganisaties, patiëntenorganisaties en zorgverleners allemaal tegelijk het Samen Beslissen even heel belangrijk.

Vier sectoren werken samen
De campagne Samen Beslissen is een initiatief van het programma Uitkomstgerichte Zorg. Dit programma zet zich binnen de medisch specialistische zorg in voor meer inzicht in zorguitkomsten en voor meer Samen Beslissen. Naast de medisch specialistische zorg richt de campagne zich op drie andere sectoren. Ook binnen de huisartsenzorg, paramedische zorg en wijkverpleging wordt ingezet op Samen Beslissen. De komende anderhalf jaar spreken we in deze vier sectoren dezelfde taal als het om Samen Beslissen gaat. Een mooi signaal naar patiënten en cliënten. Samen Beslissen is overal belangrijk. Of je nou naar de huisarts, het ziekenhuis, een paramedische zorgverlener gaat of thuis zorg ontvangt.

Embargo tot 6 september
Door nu al campagnemateriaal te delen, kan iedereen die dat wil zich voorbereiden op de lancering. De campagnewebsite is tot 6 september alleen toegankelijk voor leden van onze partners. Voor jou dus. Je hoeft alleen maar te beloven dat je meedoet met de campagne door onderstaande inloggegevens te gebruiken.

Log in bij: begineengoedgesprek.nl
Gebruikersnaam: Hallocampagne
Wachtwoord: Ikdoemee

Hou de toolkit op de website in de gaten. We vullen deze in de loop van augustus met meer campagnemateriaal zoals video’s en social media uitingen.

Op 6 september gaan we allemaal samen live. We kijken er naar uit!