Log in
Meedoen om de prestigieuze Branco van Dantzigonderscheiding te winnen? Dat kan nog tot en met 30 juli 2021. Met jouw inzending maak je behalve de eer en het bijbehorende Branco-beeldje, ook kans op €1.250. Dus heb je een uitzonderlijk verdienstelijke bijdrage geleverd aan logopedie? Stuur ons dan tot en met 30 juli jouw inzending.

De NVLF reikt eenmaal in de twee jaar de Branco van Dantzigonderscheiding uit. De onderscheiding wordt sinds 1993 toegekend aan logopedisten voor een uitzonderlijk verdienstelijke bijdrage aan de vakinhoudelijke verbreding en verdieping van de logopedie in Nederland. Deze bijzondere onderscheiding heeft tot doel om de kwaliteit van de logopedie in Nederland in de ruimste zin van het woord te bevorderen. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens het NVLF Jaarcongres 26 november 2021.

Branco van Dantzig
Deze prijs is ingesteld ter nagedachtenis aan Branco van Dantzig, een Nederlands zang- en spreekpedagoge. Zij wordt gezien als een van de grondleggers van het Nederlandse spraakonderwijs en kreeg het predicaat ‘Moeder van de Nederlandse logopedie’. Branco van Dantzig is één van de oprichters van de NVLF. Ze overleed op 72-jarige leeftijd in Auschwitz.

Inzendingen
De inzendingen voor