Log in
Sinds 2011 kan de logopedist gebruik maken van Directe Toegankelijkheid. Hiervoor dienen logopedisten een training te volgen. Dit kan tot op heden gemiddeld een à twee keer per jaar bij de NVLF. De NVLF heeft besloten te stoppen met het aanbieden van de training Directe Toegankelijkheid Logopedie.
Redactie

Na evaluatie is besloten deze training nog éénmaal aan te bieden, aangezien de cursusstof is verouderd, er nog weinig vraag naar is en een aantal onderdelen van de cursusstof bij de leden bekend is. Dus ben je nog niet DTL geschoold dan is dit je laatste kans. Dit geldt natuurlijk niet voor studenten, voor hen is de stof opgenomen in het curriculum van de opleiding.

DTL is een meerwaarde voor logopedisten in de eerstelijn. Zij kunnen zonder tussenkomst van de huisarts bij cliënten een screening afnemen en zelfstandig beslissen of de cliënt met zijn hulpvraag op de goede plek zit. Ben je niet DTL geschoold, dan mag je alleen behandelen op verwijzing van een arts.

De laatste DTL training wordt gegeven op maandag 2 september en vrijdag 20 september op het bureau van de NVLF te Woerden.

Meer informatie: klik hier.