Lees verder

2020 was ook voor het KP anders dan anders, niet alleen vanwege de situatie rondom corona, maar ook omdat op 1 juli 2020 een nieuwe set Kwaliteitscriteria is geïntroduceerd. Lees hierover in het KP Jaarverslag 2020.

In 2020 nam het Kwaliteitsregister vanwege corona diverse maatregelen om geregistreerden en scholingsaanbieders te ondersteunen. Herregistratie is mogelijk gehouden voor paramedici met compensatie in tijd & werkervaring en compensatie voor deskundigheidsbevordering. Vorig jaar was er een piek in het aantal herregistraties.

Groene knop
Om paramedici de mogelijkheid te geven alvast te profiteren van de activiteiten uit de nieuwe set konden zij op een ‘groene knop’ drukken. Bij de vernieuwde activiteiten zijn administratieve lasten verminderd, wordt uitgegaan van vertrouwen en in sommige gevallen leveren activiteiten méér punten op. Bijna 14.000 geregistreerden hebben op deze groene knop gedrukt. Verder is het gebruiksgemak verhoogt door bondige en heldere teksten en vormgeving.

KP-app
Verminderen van de administratieve lasten gebeurt ook met de KP-app die inmiddels ruim 7.500 keer is gedownload. In toenemende mate ervaart iedereen het gebruiksgemak van het maken van een foto via de mobiele telefoon, waardoor het uploaden van een document in het digitaal portfolio een fluitje van een cent is.

Lees hier het KP Jaarverslag 2020.

Ambitie
Het Kwaliteitsregister Paramedici maakt ook onderdeel uit van de ambities van de NVLF voor 2027. Het streven is namelijk dat alle logopedisten in dat jaar staan vermeld in het KP. Lees meer over deze ambitie op www.nvlf.nl/ambitie5.