Lees verder
Afgelopen zondag (12 april), stond de online aflevering van het programma Later als ik groot ben… helemaal in het teken van logopedie. De tienjarige Alandra bezoekt in deze aflevering de opleiding logopedie aan de Hogeschool van Rotterdam en ze gaat op bezoek bij een logopediepraktijk.

In Later als ik groot ben… gaat Jochem van Gelder op pad met een kandidaat tussen de 10-13 jaar om te onderzoeken of haar/zijn droomberoep ook echt zo leuk is als ze denken. Ze nemen daarbij een kijkje op een werkplek en laten de kandidaat een aantal werkzaamheden verrichten of daarbij assisteren. De afleveringen duren ongeveer 10-15 minuten en worden dit seizoen via YouTube uitgezonden. Hier blijven afleveringen zichtbaar en kunnen zo duizenden keren worden bekeken.

In de aflevering van zondag 12 april is het de beurt aan tienjarige Alandra uit Heemskerk. Omdat haar kleine broertje veel profijt heeft gehad van de behandelingen van een logopedist wil zij er nu ook een worden. Samen met Jochem bezoekt zij de opleiding aan de Hogeschool Rotterdam en Logopediepraktijk Alles Kids in Barendrecht. Het is een heerlijke aflevering geworden. Alandra blijkt een natuurtalent en laat zien hoe gevarieerd en interessant het vak is.

De NVLF is deze samenwerking aangegaan om het vak logopedie meer onder de aandacht te brengen, vooral bij een jonge doelgroep. De aflevering met Alandra wordt straks niet alleen gedeeld via het eigen YouTube-kanaal van Later als ik groot ben…, maar we kunnen het ook allemaal delen via onze eigen sociale media en/of bijvoorbeeld laten zien op een scherm in de wachtkamer van de praktijk. Zo leggen we een basis voor een volgende generatie die weet wat logopedie is en er wellicht haar/zijn beroep van wil maken.

Bekijk de aflevering hier