Lees verder

Dagelijks komen bij het bureau van de NVLF tientallen vragen binnen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Regelmatig beantwoorden we een veel gestelde vraag op de website en in de nieuwsbrief. 

De vraag van deze week is: 

´Kan ik een scholing uit het buitenland opvoeren voor mijn kwaliteitsregistratie? ´ 
We vroegen het aan het KP. 

Onder beide sets criteria kunnen zowel nationale als internationale relevante scholingen worden opgevoerd in het digitaal portfolio door de paramedicus. Onder de criteria 2015-2020 is een speciale regeling voor logopedisten dat alleen internationale congressen van IALP of CPLOL voor geaccrediteerde punten in aanmerking komen door ze op te voeren in het digitaal portfolio onder Deelname internationaal congres of scholing. De punten worden vervolgens door jullie gevalideerd en leveren geaccrediteerde punten op. In de criteria 2020-2025 is deze regeling niet meer opgenomen. 

Internationale scholingen zullen over het algemeen geen geaccrediteerde punten opleveren omdat de scholingsaanbieder dan accreditatie bij ADAP dient aan te vragen. Dat is een mogelijkheid maar ligt niet voor de hand bij buitenlandse scholingen. Via de knop Opleidingen in het digitaal portfolio kunnen geregistreerden nazien of een bepaalde scholing voor hun beroepsgroep is geaccrediteerd. 

Ambitie ´alle logopedisten vermeld in het KP´ 

De NVLF vindt het belangrijk dat haar leden, ongeacht werkveld, kwalitatief goede zorg verlenen en dat dit aantoonbaar is. Daarom is de NVLF voorstander van een kwaliteitsregister en al sinds 1997 deelnemer van het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Het streven van de NVLF is dat alle logopedisten die alleen staan ingeschreven in het diplomaregister ook gaan voldoen aan de kwaliteitseisen van het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).