Lees verder
Na bijna negen jaar werkzaam te zijn geweest op het verenigingsbureau neemt beleidsadviseur Judith van der Vloed deze week afscheid van de NVLF. Per 1 september start zij haar nieuwe baan als beleidsadviseur bij de Harteraad. Op haar laatste dag had ze gelukkig nog even tijd voor een kort afscheidsinterview.
Redactie

Waarom ga je eigenlijk weg? “Ik ben toe aan een nieuwe stap en wilde meer terug naar mijn oorsprong: voeding, gezonde leefstijl en dichterbij de patiënt. Zo’n functie vond ik bij Harteraad. Een patiëntenorganisatie die zich inzet voor de belangen van hart- en vaatpatiënten. Ik ga daar als beleidsadviseur aan de slag in het programma therapietrouw bij hartfalen.”

Judith was beleidsadviseur met als aandachtsgebied kwaliteit. “Een veelomvattend begrip en dat zag je terug in mijn werkzaamheden”, vertelt zij. “Ik heb me met allerlei facetten van kwaliteit beziggehouden. Denk hierbij aan ontwikkeling en herziening van kwaliteitsinstrumenten, zoals de kwaliteitstoets, criteria Kwaliteitsregister Paramedici, vragenlijsten klantervaringsonderzoek, richtlijnen, logopedische standaarden, beroepsprofiel, beroepscode. Maar ook herziening kringbeleid en het organiseren van scholingsdagen voor kkb’ers. Daarnaast heb ik meegewerkt aan verschillende projecten, zoals specialisaties logopedie, ICF, kennisagenda logopedie. Naast de projecten had ik ook contacten met leden (vragen beantwoorden, gesprekken met werkgroepen, kringen, commissie Vakinhoud) en externe organisaties zoals KP, softwareleveranciers, meetbureaus en andere beroepsverenigingen.”

Hoe kijk je terug op jouw periode als beleidsadviseur bij de NVLF?
“Erg dynamisch, veelzijdig en leerzaam. Er gebeurt zo veel in de zorg en specifiek binnen de paramedie. Je moet snel inspelen op de veranderingen anders mis je de boot. Dat houdt je scherp en zo blijft het werk heel afwisselend.”

Wat zal je altijd bijblijven van jouw tijd bij de NVLF?
Ik vond het mooi om te zien dat logopedisten helemaal gaan voor hun vak en hun patiënten. Zo betrokken, leergierig en vol enthousiasme zetten ze zich in voor hun vakgebied. Echt iets om trots op te zijn met elkaar. Hou dat vast, dat helpt zeker voor de toekomst. En probeer tegelijkertijd ook mee te bewegen met de veranderingen en de positieve kanten / kansen te zien.

Waarom ga je eigenlijk weg?
“Ik ben toe aan een nieuwe stap en wilde meer terug naar mijn oorsprong: voeding, gezonde leefstijl en dichterbij de patiënt. Zo’n functie vond ik bij Harteraad. Een patiëntenorganisatie die zich inzet voor de belangen van hart- en vaatpatiënten. Ik ga daar als beleidsadviseur aan de slag in het programma therapietrouw bij hartfalen.”

Wil je verder nog iets kwijt?
“Bedankt voor alle leuke en leerzame contacten die ik heb gehad met de leden en wie weet tot ziens!”