Log in
Na bijna negen jaar werkzaam te zijn geweest op het verenigingsbureau neemt beleidsadviseur Judith van der Vloed deze week afscheid van de NVLF. Per 1 september start zij haar nieuwe baan als beleidsadviseur bij de Harteraad. Op haar laatste dag had ze gelukkig nog even tijd voor een kort afscheidsinterview.
Redactie

Waarom ga je eigenlijk weg? “Ik ben toe aan een nieuwe stap en wilde meer terug naar mijn oorsprong: voeding, gezonde leefstijl en dichterbij de patiënt. Zo’n functie vond ik bij Harteraad. Een patiëntenorganisatie die zich inzet voor de belangen van hart- en vaatpatiënten. Ik ga daar als beleidsadviseur aan de slag in het programma therapietrouw bij hartfalen.”

Judith was beleidsadviseur met als aandachtsgebied kwaliteit. “Een veelomvattend begrip en dat zag je terug in mijn werkzaamheden”, vertelt zij. “Ik heb me met allerlei facetten van kwaliteit beziggehouden. Denk hierbij aan ontwikkeling en herziening van kwaliteitsinstrumenten, zoals de kwaliteitstoets, criteria Kwaliteitsregister Paramedici, vragenlijsten klantervaringsonderzoek, richtlijnen, logopedische standaarden, beroepsprofiel, beroepscode. Maar ook herziening kringbeleid en het organiseren van scholingsdagen voor kkb’ers. Daarnaast heb ik meegewerkt aan verschillende projecten, zoals specialisaties logopedie, ICF, kennisagenda logopedie. Naast de projecten had ik ook contacten met leden (vragen beantwoorden, gesprekken met werkgroepen, kringen, commissie Vakinhoud) en externe organisaties zoals KP, softwareleveranciers,