Log in

Op woensdag 12 oktober aanstaande, van 19.00 tot 20.30 uur, organiseert de NVLF de laatste eHealth inspiratiesessie van dit jaar. Het onderwerp van deze sessie is Virtual Reality (VR) bij de behandeling van stotteren.

Steeds meer logopedist-stottertherapeuten in Nederland werken met een VR-bril tijdens de behandeling van pubers en (jong)volwassenen die stotteren. In het Nederlands Tijdschrift voor Logopedie van juli 2022 is hierover een artikel geschreven. In de evaluatie de vorige inspiratiesessie kreeg de NVLF meerdere verzoeken om  in een volgende inspiratiesessie aandacht te besteden aan deze VR-toepassing, omdat logopedisten nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden die dit biedt.

VR kan worden ingezet voor verschillende doeleinden. VR kan worden ingezet voor verschillende doeleinden. Met behulp van avatars kan de cliënt worden blootgesteld aan verschillende typen gesprekspartners en gesprekken oefenen onder begeleiding van de logopedist. Er wordt geoefend in een heel veilige omgeving, namelijk de behandelkamer