Lees verder
Margriet Bakx 13-2-1950 ~ 13-1-2022

Op 13 januari is Margriet Bakx plotseling overleden. Als gepassioneerd docent op de opleiding voor logopedie, aan de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven was Margriet voor velen een bekend gezicht.

Ruim 35 jaar heeft zij zich ingezet als docent, stage-coördinator, supervisor, coach en mentor. Margriet wist als geen ander hoe zij de student zelf kon laten ontdekken wat de beste keuze was, zonder ze aan hun lot over te laten. Hierdoor kregen zij een stevig fundament mee voor de rest van het werkzame leven.

Door haar jarenlange verbondenheid aan de opleiding heeft zij aan het begin van de carrière van heel veel logopedisten gestaan. Haar functie als stage-coördinator zorgde ervoor dat zij ook in het werkveld een bekende en graag geziene vrouw was.

Na haar pensionering reisde Margriet al jaren, met haar man, twee maanden per jaar op de fiets door Azië. Daarnaast zette zij zich nog steeds actief in als bestuurslid en vrijwilliger op verschillende functies. Zij was een trotse moeder van vier kinderen en oma van negen kleinkinderen.

Zowel persoonlijk en als collega kende ik Margriet en haar familie goed. Margriets interesse en oprechtheid waren ongekend. We wensen haar naasten heel veel sterkte met dit grote verlies.

Mede namens de NVLF Wetenschapsraad,

Heemstede, 21 januari 2022

Dr. Bas J. Heijnen

Logopedist en Postdoc onderzoeker

Leids Universitair Medisch Centrum

Wetenschapsraad NVLF