Log in
Nu de eerste zorgmedewerkers zijn gevaccineerd, krijgen we veel vragen van logopedisten die in de eerste lijn werken met kwetsbare groepen. In principe zijn zij vanaf april aan de beurt. Kan de NVLF ervoor zorgen dat zij eerder aan de beurt zijn?

Sinds deze week worden worden de kwetsbare doelgroepen gevaccineerd, net als de zorgverleners in de VVT, de spoedeisende zorg en de acute covid-zorg. Logopedisten die in een instelling werken hebben van hun werkgever een brief ontvangen over de covid-19-vaccinatie en kunnen bellen met de GGD om een afspraak te maken.

Gesprekken met VWS
Vanaf april worden de overige zorgverleners – waaronder logopedisten in de eerste lijn – gevaccineerd. Er wordt op moment nog overlegd met het ministerie van VWS of het, afgezet tegen de andere prioriteiten, nodig en haalbaar is om paramedici in de eerste lijn die werken met kwetsbare patiënten eerder te vaccineren dan de groep ‘overige zorgmedewerkers’. Uiteraard houden we je via de website en nieuwsbrief op de hoogte van de uitkomst van deze gesprekken.

Meer informatie
Klik hier voor de vaccinatiestrategie (met doelgroepen en tijdspad) van het kabinet.