Lees verder

In april en mei waren er bijeenkomsten voor samenwerkingsverbanden in verschillende regio’s. Dit is het nieuwsbericht voor juni. De NVLF maakt het Organisatiegraad mede mogelijk.

‘Als we met z’n allen laten zien dat samenwerken effect heeft, dan laten we meteen zien wat de voordelen zijn.’
Anne van Dam is, naast ergotherapeut en praktijkeigenaar, een van de acht bestuursleden van samenwerkingsverband PPN Meierijstad. Het samenwerkingsverband begon met een klein groepje en nu staat PPN Meierijstad! Met een diëtist, fysiotherapeut, oefentherapeuten, een logopedist, twee ergotherapeuten en een huidtherapeut. Anne vertelt over de hulp die ze kregen, hoe het is om samen te werken met enthousiastelingen en ze geeft tips. Lees het hele artikel op het platform Samen sterk in de regio.

Vergoeding notariskosten
Sinds 1 mei 2022 kunnen regio’s die deelnemen aan het programma Organisatiegraad gemaakte notariskosten vergoed krijgen. Want wanneer de samenwerking serieuzere vormen gaat aannemen, is het goed om het één en ander officieel vast te laten leggen bij een notaris. Denk daarbij aan het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst, statuten of andere officiële documenten. De kosten die hiermee gemoeid zijn, worden voor de geselecteerde regio’s binnen het Programma Organisatiegraad vergoed. De informatie over de vergoeding vind je hier op het platform.

Binnenkort beschikbaar: trainingen voor bestuurders van samenwerkingsverbanden
Het besturen van een samenwerkingsverband vereist heel andere kwaliteiten dan het behandelen van patiënten. Hoe betrek je bijvoorbeeld nu en op de langere termijn je achterban? Stuur je op projecten? Maak je die begroting?

Het Programma Organisatiegraad helpt besturen van samenwerkingsverbanden graag op weg. En daarom organiseren we binnenkort nieuwe trainingen en webinars. Centraal staan de specifieke vaardigheden die je als bestuurder van een samenwerkingsverband nodig hebt, bijvoorbeeld: bestuurlijke vaardigheden, communicatie, samenwerken en veranderen of financieel management. Bekijk de korte introductie van de webinars alvast.

Platform Samen sterk in de regio
Heb je je al aangemeld voor het Platform Samen sterk in de regio? Doe dat meteen! Dan mis je geen informatie die voor jouw samenwerkingsverband relevant is en kun je, net als PPN meierijstad, ook zelf kennis delen.
https://www.organisatiegraad.nl/aanmelden-platform/