Lees verder

SSA biedt de logopedist, linguïst of taalspraakpatholoog de mogelijkheid tot:

  1. het invoeren en fonologisch transcriberen van woorden uit een opname van spontane spraak met een overzichtelijke invoertool,
  2. het analyseren  van correcte en incorrecte producties van alle klanken uit de ingevoerde woorden, en
  3. het weergeven van de resultaten in overzichtelijke rapportages.

SSA is op initiatief van Ben Maassen en Mieke Beers ontwikkeld door de bundeling van krachten van twee bestaande instrumenten, het Computer Articulatie Instrument (CAI) en de Fonologische Analysemethode voor het Nederlands (FAN). De sterke kanten van beide instrumenten komen samen in SSA. De gebruiksvriendelijke invoertool van CAI vormt de basis voor de invoer en transcriptie van spontane spraak in SSA. In de analysemodule van SSA zijn de analysemodellen van de FAN en het CAI geïntegreerd voor de analyse van spontane spraak.

Nieuw in SSA is de overzichtelijke rapportage van de uitvoer. De rapportages uit SSA kan de gebruiker direct toepassen ter onderbouwing van een behandeling of advies bij complexe spraakontwikkelingsstoornissen.

Toegang tot SSA
SSA kan gratis worden gedownload van de SSA-wiki: https://www.beexy.nl/ssa/

Na het installeren van de applicatie kunnen gegevens worden ingevoerd en getranscribeerd. De handleiding van de SSA staat op de meegeleverde Wiki-pagina. Voor het analyseren van bestanden is een licentie nodig. Alle data (zoals persoonsgegevens, invoer en uitvoer van SSA) worden alleen verwerkt op het computersysteem van de gebruiker.

De ontwikkeling van SSA is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage vanuit het NVLF Stimuleringsprogramma Innovatie Logopedie.

Wil je weten welke producten nog meer tot stand zijn gekomen met een bijdrage vanuit dit Stimuleringsprogramma? Neem dan eens een kijkje op de website.