Log in
Sinds april is Kim Sanders-Groenewegen lid van de commissie vakinhoud. Ze vertegenwoordigt in de commissie de verstandelijk gehandicaptensector. We stellen Kim graag aan jullie voor.

Waar werk je op dit moment?
‘Ik ben als logopedist werkzaam bij Ipse de Bruggen op locatie Hooge Burch in Zwammerdam. Ipse de Bruggen is een grote instelling voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Hier werk ik hoofdzakelijk met volwassenen. Daarnaast ben ik als onderzoeker werkzaam bij de leerstoel geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking bij het ErasmusMC. Ik mag me bezighouden met het opzetten van onderzoek naar dysfagie bij volwassenen met een verstandelijke beperking.’

En wat is jouw achtergrond?
‘Na mijn opleiding logopedie in Heerlen ben ik aan de slag gegaan in de kinderrevalidatie. Daar sprak mij de complexe problematiek waarbij multidisciplinaire samenwerking een pre is erg aan. Tijdens mijn studie heb ik altijd al de droom gehad om een tijdje in het buitenland aan de slag te gaan. Na zes jaar in de kinderrevalidatie voelde ik me inhoudelijke stevig genoeg om dit avontuur aan te gaan. Voor Voluntary Service Overseas (VSO)