Log in
De afgelopen week hielden we jullie via updates op de hoogte van het laatste nieuws rondom het Coronavirus, in de nieuwsbrief delen we de belangrijkste updates en ontwikkelingen.

Overzicht regelingen coronacrisis
Het Kabinet heeft tijdens de coronacrisis verschillende regelingen in het leven geroepen om ontstane financiële problemen te ondersteunen. Vanmorgen kondigde minister Koolmees een economisch noodpakket aan met maatregelingen voor bedrijven die nu omzetverlies lijden. Het kabinet wil het hiermee mogelijk maken dat ondernemers hun personeel kunnen doorbetalen tijdens deze periode.

Hieronder een overzicht van de regelingen die er nu zijn. We blijven jullie op de hoogte houden van de relevante informatie.

Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW)
Het kabinet wil tijdens de coronacrisis banen en inkomens van mensen beschermen. Daarom is op 17 maart een economisch noodpakket aangekondigd. Eén van de maatregelen is de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW). Vanmorgen zijn de voorwaarden voor deze noodmaatregel bekend gemaakt.

Bedrijven die gedurende drie maanden ten minste 20 procent omzetverlies hebben, kunnen vanaf 1 maart een tegemoetkoming van maximaal 90 procent van de loonsom krijgen naar rato van de omzetdaling.