Log in
Vrijdag 6 maart is het de Dag van de Logopedie. Op die dag wordt in heel Europa aandacht gevraagd voor ons vak. In tegenstelling tot voorgaande jaren, volgen wij dit jaar niet het CPLOL in de keuze voor het thema.

Het verenigingsbestuur heeft hiervoor gekozen omdat het CPLOL voor het thema dyslexie (Reading and writing disabilities) heeft gekozen. Logopedisten zijn natuurlijk deskundig op het gebied van spraak en taal maar zij behandelen, na het volgen van een aanvullende scholing, onder verantwoordelijkheid van een academisch geschoolde regiebehandelaar. De dyslexiebehandeling door logopedisten wordt dan ook niet standaard vergoed (soms echter wel door de gemeente).

Het thema dat bij ons in Nederland centraal zal staan op 6 maart is TOS. Uiteraard zullen we  met z’n allen op en rond die datum (de veelzijdigheid van) het vakgebied onder de aandacht brengen. Als logopedist kun je hier ook op een eenvoudige manier aan bijdragen. Hoe? Houd hiervoor de nieuwsbrief van de NVLF in de gaten.

TaalStaal
Wil je je op 6 maart (nog) verder verdiepen in TOS? Meld je dan aan voor het TaalStaal congres 2020 in Nieuwegein. Tijdens dit congres staat TOS en participatie centraal. Kijk op