Log in
Als zorgverlener kom je in contact met veel verschillende mensen. Soms merk je dat het niet goed gaat met iemand. Of je ziet vreemde plekken op iemands lichaam en vermoedt daardoor dat hij of zij thuis niet veilig is. Het is dan heel belangrijk om iets te doen. Maar op welke signalen kun je letten, hoe ga je met iemand het gesprek aan en wat schrijf je hierover op in je dossier?
Redactie

Daar ga je in deze praktische cursus, georganiseerd door de VvOCM (oefentherapeuten), mee aan de slag. Je leert hoe je in deze situatie het gesprek met iemand aan gaat over een moeilijk of gevoelig onderwerp. Je krijgt handvatten voor het voeren van dit gesprek en brengt deze technieken direct in de praktijk. De cursusleider speelt een casus en jij kan de technieken die je hebt geleerd, direct in de praktijksituatie toepassen. Aan de hand van de stappen uit de verbeterde meldcode, die per 2019 geldt, leer je hoe je zorgvuldig kan handelen bij zorgwekkende signalen.

Voor wie: oefentherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, diëtisten, huidtherapeuten en andere zorgverleners.
Datum: dinsdag 19 februari 2019
Tijd: 13.00- 16:30 (ca. 3 uur + 15 min pauze)
Kosten: €125
Accreditatie: wordt aangevraagd
Locatie: Kaap Hoorndreef 28, 3563 AT Utrecht
Voorwaarden: Deze cursus gaat er vanuit dat je basiskennis hebt over de nieuwe meldcode. Deze kennis kun je verkrijgen door