Log in
Onlangs vond bij de NVLF de laatste training Directe Toegang Logopedie (DTL) plaats. De NVLF besloot hiertoe omdat de cursusstof was verouderd en er nog weinig vraag naar de cursus is. Wil je alsnog een training Directe Toegang volgen? De NVLF heeft met Ergotherapie afgesproken dat de cursus Directe Toegang Ergotherapie ook geschikt is voor logopedisten.

NVLF ontwikkelt E-learning Directe Toegang Logopedie (DTL).

DTL is een meerwaarde voor logopedisten in de eerstelijn die werken met contracten van zorgverzekeraars. Zij kunnen zonder tussenkomst van de huisarts bij cliënten een screening afnemen en zelfstandig beslissen of de cliënt met zijn hulpvraag op de goede plek zit. Ben je niet DTL geschoold, dan mag je alleen behandelen op verwijzing van een arts.

In 2019 vond bij de NVLF de laatste fysieke training Directe Toegang Logopedie (DTL) plaats. De NVLF besloot hiertoe omdat de cursusstof aan vervanging toe was en er nog weinig vraag naar de training. Daarnaast is de inhoud is opgenomen in alle opleidingen logopedie. Sindsdien was het voor logopedisten mogelijk mee te doen aan de training DTL bij Ergotherapie Nederland. Voor zorgverzekeraars maakt dit geen verschil. Om logopedisten toch beter op maat te bedienen wordt nu in beheer van de NVLF een online interactieve e-learning DTL ontwikkeld.

Wil je je het direct weten wanneer de e-learning