Log in
Nu het onderzoek naar de logopedische gevolgen van COVID-19 loopt, houdt Hanneke Kalf ons via de website en nieuwsbrief van de NVLF regelmatig op de hoogte van de stand van zaken.

Vier weken verzamelen we nu cijfers over de logopedische gevolgen van COVID-19 en het is mooi om te zien dat al 70 instellingen en praktijken meedoen. Deelname is niet vanzelfsprekend, want het kan veel tijd en moeite kosten om de cijfers in een instelling boven tafel te krijgen.

Voordat wij de nieuwe weekinvoer gebruiken voor analyse, doen we een eenvoudige check om eventuele invoerfouten op te sporen. We vragen deelnemers om in te voeren hoeveel patiënten scoren op elk van de ernstscores op vier domeinen (onderdeel van de Radboud (post)ic-schaal), zie hier.

Het totaal aantal per domein moet natuurlijk steeds hetzelfde zijn. Als dat niet klopt, noteren we de onderzoekcode van de instelling of praktijk (de onderzoekers kunnen geen namen of mailadressen zien) en verzoeken we de verenigingssecretaresse om op basis van die code de betreffende collega te vragen om nog