Log in
Nu het onderzoek naar de logopedische gevolgen van COVID-19 loopt, houdt Hanneke Kalf ons via de website en nieuwsbrief van de NVLF regelmatig op de hoogte van de stand van zaken.

De musea, cafés en restaurants zijn gelukkig weer open, maar de behandeling van COVID-19-patiënten gaat gewoon door. Net als bij de cijfers van het RIVM lopen onze cijfers steeds iets achter, omdat gegevens niet altijd op de bedoelde dag al beschikbaar zijn. De cijfers die we hier noemen kunnen dus nog veranderen. In de 3e week van de dataverzameling deden 63 instellingen en praktijken mee, zes minder dan de 69 die het vorige week uiteindelijk waren.

De landelijke afname van ziekenhuis- en ic-opnames is ook in onze cijfers goed te zien. Absolute aantallen patiënten zeggen hier niet veel, omdat het volledig afhangt van het aantal deelnemende instellingen en praktijken. Maar om een idee te geven: het aantal door logopedisten doorgegeven COVID-19-patiënten in 23 ziekenhuizen daalde met 35% (van 306 naar 199). Het aantal logopedisch behandelde patiënten nam procentueel echter iets toe van 37% naar 43%.