Log in
Mensen met langdurige klachten na corona – ook wel Long Covid genoemd – kunnen sinds afgelopen vrijdag terecht op dit vernieuwde patiëntenplatform coronaplein.nu. De vernieuwde site is een doorontwikkeling van coronalongplein.nl, waar mensen met Long Covid sinds mei vorig jaar terecht kunnen voor informatie, advies en lotgenotencontact.

Dit digitale platform, een initiatief van Longfonds in samenwerking met de Long Alliantie Nederland (LAN), is in mei 2020 met hulp van zorgverzekeraar Zilveren Kruis live gegaan. Inmiddels hebben al meer dan 1 miljoen unieke bezoekers gebruikt gemaakt van het platform.  “Met het vernieuwde coronaplein.nu willen we ervoor zorgen dat een nóg grotere groep coronapatiënten eerder en gerichter zijn weg vindt naar de juiste zorg”, zegt directeur Michael Rutgers van Longfonds.

Persoonsgerichte ondersteuning
De informatie op coronaplein.nu is verbeterd en verbreed naar andere veel voorkomende aandoeningen na corona. “Via onderzoek op coronalongplein is inmiddels duidelijk geworden dat corona een systeemziekte is die effect heeft op meerdere organen”, zegt Michael Rutgers. “Wat we zien is dat patiënten bijna nooit met alleen longklachten kampen maar ook met diverse andere medische en psychosociale uitdagingen. Daarom werken we nu samen met verschillende patiëntenverenigingen en gezondheidsfondsen, waaronder de Hersenstichting, Harteraad en