Log in
'Behandel zo veel mogelijk via beeldbellen. Alleen als het echt niet anders kan, dat houdt in: alleen op indicatie van een arts, vinden fysieke behandelingen plaats,' zo luidt het advies voor paramedici, dat minister De Jonge gisteravond bekend maakte. Tijdens de persconferentie kondigde het kabinet opnieuw strengere maatregelen aan in de strijd tegen het Coronavirus. Op dit moment vinden nog gesprekken plaats met VWS over het advies, maar voorlopig verzoeken we jullie dit advies van de minister op te volgen.

Dit bericht plaatsten wij vanmorgen op onze website. Ondanks de extreme situatie proberen logopedisten daar waar mogelijk in te zetten. Dit gaat in de ene situatie beter dan in de andere.
Ik zie hoe jullie je de afgelopen week hebben ingezet om je aan te passen aan de nieuwe, ingrijpende situatie waarin we met z’n allen zitten. Velen van jullie hebben veel extra tijd gestoken in de omschakeling naar telelogopedie. In de gezondheidszorg worden logopedisten ingezet voor andere zorgtaken zodat andere zorgverleners zich kunnen richten op de Corona-zorg. En in het onderwijs helpen logopedisten bij de inzet van digitaal onderwijs.

Jullie passen je aan en doen dat allemaal in het belang van de patiënt. Mijn complimenten!

Op de achtergrond blijft de NVLF continu in gesprek met zorgverzekeraars en het ministerie van VWS over het veilig verlenen van logopedische zorg en de financiële positie van praktijken. Wij houden jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze